Merkezi Hükümet Teşkilatı araştırma projesi hangi yılda başlamıştır?
TODAİE tarafından 1963 yılında yayımlanan Merkezî Yönetim Teşkilatı (MEHTAP) Araştırma Projesi Raporu, 1971 yılında yayımlanan İdari Reform Danışma Kurulu Raporu ve 1991 yılında hazırlanan Kamu Yönetimi Araştırma Projesi Raporu (KAYA) Türk kamu yönetimindeki reform sürecine yön veren temel belgelerdir.
Martin ve Cush raporu nedir?
Martin ve Cush Raporu: 1951 yılında James V. Martin ve Frans C.E. Cush’un Hazine Bakanlığı için hazırladıkları raporda, Hazine Bakanlığı’nın örgütlenmesi, işleyişi ve personel sorunları ele alınmış ve Hazine Bakanlığı’na özgü önceki bulgular tekrarlanmıştır.
Mehtap projesi nedir halkla ilişkiler?
1962 yılında kamu kurumlarının işleyişini incelemek ve önerilerde bulunmak için bir proje başlatıldı. Bu projenin adı “Merkezi Hükümet Teşkilatı Araştırma Projesi”dir. Kısaca MEHTAP projesi olarak da bilinir.
Mehtap nedir halkla ilişkiler?
MEHTAP (Merkezi Hükümet Teşkilatı Araştırma Projesi) 1960’larda başlayan ilk çağdaş halkla ilişkiler projesi olarak kabul edilir. Planlı kalkınmanın halkın rızası ve basının yardımı olmadan gerçekleştirilemeyeceği görülmektedir.
Leimgruber raporu nedir?
Leimgruber Raporu: 1951. Raporda, merkezi ve yerel hükümet personelinin hukuki statüsü, ücret sistemi, çalışma saatleri, kadroların artırılması ve personelin sınıflandırılması ele alınmış ve merkezi personel ofisinin kurulması önerilmiştir.
Kamuda insan kaynakları yönetimi nedir?
İnsan kaynakları yönetimi nedir sorusuna şu şekilde cevap verilebilir; Kamu kurumlarında veya farklı endüstrilerde iş gücünü doğru şekilde kullanmak ve daha üretken hale getirmek için yapılan tüm çalışmalar olarak anlaşılmaktadır. Ticari alanda yoğun rekabetin yaşandığı küreselleşmiş dünyada, insan kaynaklarını doğru şekilde yönetmek önemlidir.
Reform hamlesi ilk ne ile başladı?
Reform hareketlerinin başladığı Almanya’da siyasi birlik yoktu ve Almanya’daki prensler dinde yenilik isteyenleri destekliyordu. Mevcut mezhepleri ve kurallarını eleştiren alimlerin varlığı
Baade raporu nedir?
Tütengil, ilk olarak, 1959 yılında Baade başkanlığındaki bir komite tarafından hazırlanan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) raporundaki şu temel yargıya değiniyor (Baade F., 1962): Türkiye ekonomisinin yapısı ve özellikle tarımsal temelleri hemen hemen tümüyle yeniden yapılandırılmalıdır.
Kamu yönetiminde reform nedir?
Kamu yönetimi reformu; kamu yönetiminin yapısında, halkla ilişkilerinde, hizmet tercihlerinde ve karar alma süreçlerinde var olan sorunlara, eksikliklere ve yetersizliklere alternatif olarak düşünülen etkili, kalıcı ve verimli önlem ve yöntemler bütünüdür.
Dorr raporu nedir?
İlk olarak 1933 yılında Amerikalı uzmanlar tarafından hazırlanan ve “Türkiye’nin Ekonomik İncelemesi” (Dorr Raporu) adıyla anılan rapor, 1934 yılında hükümete sunulmuştur. 1960 öncesi dönem, kamu yönetiminde yeniden yapılanma çabalarının düşünsel ve teorik aşamasını temsil etmektedir.
Atatürk’ün halkla ilişkilerle ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir?
Atatürk’ün yaptığı çalışmalar, İrade-i Milliye ve Hakimiyet-i Milliye gazetelerinin yayınlanması, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün kurulması. Anadolu Ajansı’nın kuruluşu
Halkla ilişkiler araştırma yöntemleri nelerdir?
Halkla ilişkilerde nicel araştırma yöntemleri arasında anket yöntemleri, içerik analiz yöntemleri ve örneklemleme yer almaktadır.
Türkiye’de ilk halkla ilişkiler ajansı nedir?
Türkiye’de özel girişimlerle kurulan ilk halkla ilişkiler ajansı 1974 yılında A&B ismiyle Alaeddin Asna tarafından kurulmuş olmasına karşın, bu makalede ilk halkla ilişkiler ajansının halkla ilişkiler ismi altında olmasa da kamu girişimleriyle kurulan Milli İktisadi Tasarruf Cemiyeti olduğu ileri sürülmektedir.
Halkla ilişkiler kampanyalarında araştırmadan sonra gelen aşamaya ne ad verilir?
PR kampanyalarını araştırdıktan sonraki adım planlamadır. Geleceğe yönelik bir kavram olan stratejik plan, kuruluşun uzun vadede ulaşmak istediği hedefle ilgili kararları içerir.
Halkla ilişkiler iki yönlü müdür?
Halkla ilişkiler bir iletişim fonksiyonu olarak: Halkla ilişkiler, hedef gruplarla karşılıklı iletişim temelinde ilişki kurma ve ilişkileri sistematik olarak kurma fonksiyonuna sahiptir. İletişim, halkla ilişkilerin temelidir.